Frederiksdal

Herregården Frederiksdal med tilhørende skove, marker og strand er en del af Naturpark Nakskov Fjord. Området er ret fantastisk. Her har natur og kulturmiljø altid suppleret hinanden på en fin måde.  

Nord for Tårs ligger herregården Frederiksdal omgivet af park og skov. Skoven er åben for offentligheden og der er lavet flere afmærkede vandreture gennem det afvekslende landskab. Rundt omkring i skoven ligger flere partier med fredet egeskov ind imellem traditionelt dyrkede skovområder. Dette medvirker til at give meget afvekslende indtryk samtidig med at der er park, enge, søer og vandhuller. 

Selve området ligger nærmest som en oase midt i dyrkede landskab. Dog er der mange levende hegn, frugtplantager, grønne pletter og små vandhuller rundt om Frederiksdal.  Fra de gode lysåbne vandhuller kan på stille lune aftener i maj og juni høres en voldsom kvækken fra løvfrøer, som her har deres kerneområde på Vestloland.

Informationspavillonen midt i parken

Inde midt i skoven ligger en nydelige pavillon med borde bænke og toilet samt en lille udstilling. Denne kaldes flot Naturcenteret. Pavillonen er opført af Storstrøms Amt i 1992 og er istandsat og fornyet af Naturlandet Lolland-Falster i 2018. Den er blevet virkelig flot og der er tilføjet en masse ny formidling.

Skoven og parken er så spændende et område, at Spor I Landskabet, Naturlandet og ejerne i 2018 har lavet nye sporruter og udarbejdet en spændende folder.
Du kan læse mere på linket her

Frederiksdal ligger i et usædvanlig lunt og solrigt område. Dette giver fine betingelser for at dyrke nogle aromatiske kirsebær. Gennem en årrække har godset derfor plantet forskellige sorter af kirsebær på markerne. De bliver brugt til kirsebærvin og Frederiksdal Kirsebærvin er i dag kendt vidt og bredt.