Vild Mad

Naturpark Nakskov Fjord samarbejder med projekt Vild Mad. Dette betyder, at du kan prøve hele 6 sanketure i forskellige naturtyper i vores naturpark. Undervejs kan du læse om alle de spændende planter, som du kan samle og der er inspiration til velsmagende retter lavet af dygtige kokke.

Vild Mad findes både som en hjemmeside og som en app. Sankeruterne i naturpark Nakskov Fjord findes imidlertid kun på appen. Her finder du ruterne: Turen ud på den smalle tange, Turen rundt på den lille ø, Turen ved de gamle teglværksgrave, Turen på eventyrerens ø, På tur hos vinbonden og Turen rundt på den gamle ø. Ved hver eneste sanketur er der lavet en detaljeret turbeskrivelse og vi har valgt at skrive plantelisterne over de spiselige planter, så du selv kan gå på opdagelse.

Vi kan egentlig anbefale alle sankeruterne, men du kan eventuelt begynde med en af ruterne ude ved kysten. Her vokser virkelig mange spiselige planter. Når du bruger appen, så kan du tjekke, om du har fundet den rigtige plante, om der er forvekslingsmuligheder og om der er noget, som du skal passe på. Her er appen virkelig stærk og man er meget påpasselig.